0754779070 0731618278 0341086369 +3905411480134(IT) +33977553839(FR) +443308080380(UK)  |  Intrebari frecvente  |  Contacteaza-ne

Acces cont  |  Inregistrare  |  Istoric comenzi

  
  
  
  
 Poze Puieti Paulownia din 2013 cu tulpina lemnificata circa 200cm(+/-) 10 euro+ 50 seminte bonusPaulownia

     
Pin It


Puieti Paulownia din 2013 cu tulpina lemnificata circa 200cm(+/-) 10 euro+ 50 seminte bonusPaulownia

Pret vechi: 55 RON Reducere 16%

Pret nou: 45,99 RON

Pret pachet (3 buc): 137,97 RON

x 3  

Disponibil in stoc

Pretul nu include cheltuielile de livrare

Acest produs este disponibil spre vanzare doar in pachete de 3 bucati.

.

Super oferta Oferta limitata Puieti lemnificati de Paulownia varsta un an, inaltime intre 2 si 2,5M - 3,99 Euro, mai multe detaliipentru Paulownia Tomentosa sau Paulownia ShanTong.

 

 Pentru infiintarea unei plantatii cu oricare din cele doua specii chieltuiti 2400E pentru 660 de plante cu garantie de prindere de 100% plus chieltuielile cu lucrarile de pregtire teren si irigatie.

Puieti leminficati de Paulownia din sezonul 2013 cu radacina nuda preparati de vanzare in vederea plantarii. pana in luna Aprilie.-August 2014. Noembrie-

Fiecare colet se vinde insotit si de 500 de seminte De Paulownia.

Puietii au rata de prindere de 100% in conditii normale.in vederea efectuarii tartamentelor si administrarii de fertilizant puteti solicita asistenta telefonic.

Puietii se expediaza taiati in vederea plantatrii, radacina juvenila(din 2013) fiind inlaturata, si ceruiti.

Grosimea radacinii este in functie de inaltimea din primul sezon al tulpinii.

Taierea tehnologica este necesara pentru a nu aparea fenomenul de insabiere deoarece de la inaltimea de 200 cm acesta nu mai creste ci lastareste lateral dezvoltand o tulpina cu doua axe excentrice pe verticala. Este acelasi procedeu ca si la plantatiile profesionale. Noi pregatim in acest fel puietii fara alte costuri. In colet nu punem si restul de tulpina taiata.

Livrarea se face de obicei prin curier Rapid sau se pot ridica de la Pepinierele noastre.

Incepand cu luna Octombrie vom face publica lista cu distribuitorii nostrii din toata tara. Va fi cel putin unul pe fiecare judet.

Pentru detalii despre plantare si poze cu pepinierele noastre puteti vizita si pagina de Facebook https://www.facebook.com/GrowingPaulowniaElongataTomentosaForTimberAndHoney

Atentie!!!! nu se pot face impaduriri pe Fonduri Europene aceasta specie nefiind admisa in lista de specii cu crestere rapida si regenerare naturala. Exista o singura masura care va permite sa acesati fonduri dar numai in cazul in care masa lemnoasa este folosita ca si sursa de energie dar numai cu conditia ca aceasta impadurire sa sustina din punct de vedere o alta ferma deja existenta ca si alternativa la consumul de combustibili fosili sau electricitate sau ca si factor melifer dar in nici un caz pentru expluatarea lemnului alta decat in cazul folosirii ca biomasa.

Pentru sezonul toamna 2013-primavara 2014 estimam o productie de pana la 150.000 de puieti.

In sezonul 2014 pregatim o cantitate mai mare de 350.000 de unitati.

Dispunem momentan de 3000m2 de solarii si 500 m2 de sera incalzita.

Incepand din luna Noembrie vom avea disponibili in cantitati semnificative si puieti la ghiveci forestier(la cerere), si la cub care pot fi plantati tot timpul anului sau transplantati cu 100% rata de prindere.

Nu exista seminte "ACLIMATIZATE" deoarece o aclimatizare naturala se face doar prin invadarea prin inseminare aleatorie cu selectie naturala a indivizilor din specia in cauza treptat, si perioade foarte mari de timp de ordinul miilor de generatii, specia trebuind sa migreze natural din arealul sau.

Copacii de Paulownia autohtoni au fost plantati in anii '70 si nu sunt ajunsi la nivelul celor obtinuti prin incrucisari succesive in ultima vreme. Rezultatele acestor institute horticole sunt net superioare celor din anii trecuti si se reflecta intr-o specii cu crestere mult mai rapida si cu o calitate sporita a masei lemnoase.

Semintele noastre provin din sursa sigura (Institut Horticol) cu certificare fitosanitara.

Copacii plantati in conditii optime pot ajunge la inaltimi de 6 metrii in sezonul 2 dupa ce au fost taiati pentru o crestere cat mai uniforma si cu frunze ce depasesc diametrul de 70 de centmetrii vezi poze... si cu tulpina intre 6 si 8 centimetri la sfarsitul sezonului.

In anumite zone cu o densitate mai mare de daunatori poate fi necesar sa se execute tratamente preventive contra manei, coropisnitelor, fluturilor de varza(omida verde), furnici, viespea neagra, acarieni, etc.(solicita pe e-mail lista cu substante si cele mai ieftine surse de achizitie)

Sunt necesari stimulatori de inradacinare si crestere(solicita pe e-mail lista cu substante si cele mai ieftine surse de achizitie)

Pentru rezultate exceptionale se utilizeaza o serie de ingrasaminte atat organice cat si chimice pe anumite etape de crestere.

Toaletarea excesiva poate afecta insa efectul de fotosinteza si fiecare decide ce metoda va adopta.

Copilii trebuiesc indepartati imediat ce aceasta operatiune se poate face cu usurinta si in siguranta pentru a nu rani coaja deoarece consuma multa energie necesara cresterii pe inaltime si in grosime.

O aclimatizare fortata se face retragand in Luna Noembrie puietul din pepiniera si depozitarea lui cu radacina nuda in saci de plastic in pivnite sau magazii intunecoase cu o temperatura intre 0 si 4 grade pe o perioada de pana la 8 luni sau in cazuri exceptionale chiar mai mult.

Puietii dezvoltati din drajoni de radacina sau din butasi nu au aceeasi dezvoltare ca si cei dezvoltati natural din seminte, fiind usor mai lenti la crestere.

Rezultate deosebite se obtin in sera cu conditia sa existe folie cu facor UV si plasa verde de umbrire 35%.

Factor decident calitatea solului si irigarea moderata, nu trebuie sa inecam plantele in apa deoarece nu mai dezvolta o radacina pivotanta. in conditii de irigare usor peste media normala a precipitatiilor anuale dezvoltarea pe adancime in al doilea sezon este decisiva pentru succesul plantatiei.

In aceasta toamna implinim 4 ani de cand experimentam acest domeniu si inca ne lovim de multe situatii necunoscute.

Copacii "hibrid special conceputi in laborator pentru Romania" ar trebui sa fie o multitudine deoarece conditiile pedoclimatice din tara noastra sunt extrem de variate de la zona la zona chiar pe distante scurte, iar crearea unui hibrid special este exclusa. In caz ca este adevarat ar trebui sa fie hibrizi pentru fiecare zona din Romania.

Noi germinam semintele in conditii normale, intervenim doar preventiv din punct de vedere al fitoprotectiei. Indivizii cu calitati slabe sunt eliminati.

Un alt aspect al impaduririlor cu material genetic clonat:

1. se afecteaza pe termen lung biodiversitatea speciei si propagarea naturala se exclude in detrimentul mediului inconjurator.

2.Clonele sunt rezultatul inradacinarii fortate de tesut care genereaza indivizi cu caracteristici identice stiut find ca nu toti arborii dintr-o specie detin aceeasi mostenire genetica pot fi afectati in masa de anumiti danunatori in special fungi.

3.Costul exagerat

Evident ca fiecare este liber sa adopte pentru o impadurire solutia care-l avantajeaza cel mai mult

Va putem consilia cu achizitia de materlale de cea mai buna calitate si pret pentru infiintarea plantatiilor sau pepiniere direct  direct de la importatori.(furtune de irigat, turba , alveole, fitoprotectie, folii solarii sau srere incalzite)

0754779070 0731618278 0341086369 +3905411480134(IT) +33977553839(FR) +443308080380(UK) - Comenzi telefonice
Monday-Monday, 08:00-22:00

 


Detalii produs


Categorie: Puieti Paulownia

Greutate produs: 1 kg.


  
  
  

Newsletter

 
Vrei sa fii informat prin email despre reduceri, promotii si noutati?

  


  

Produse noi